Donderdag 30 augustus, 20.00 uur
Astrid Seriese en Erwin van Ligten - Blues & poetry
 
 seriese 01Sinds 2013 werkt Seriesesamen met gitarist Erwin van Ligten: een fantastische combinatie van twee zeer getalenteerde, muzikale en sterke karakters. Een concert van het duo is als een zomerstorm: warm, pakkend en heftig. De lenige stem van Seriese, waarmee ze streelt, gromt en jubelt, de opzwepende gitaarklanken van Van Ligten, die het geluid van een complete band produceert: het blijft de toehoorder nog lange tijd bij. In ‘Blues & Poetry’ bundelen ze hun krachten en brengen hun talenten samen. Het resultaat is een muzikaal doorwrocht programma: chocoladebruine songs van onder anderen Duke Ellington, Tom Waits en Carl Wilson worden afgewisseld met melancholische songs uit het repertoire van Billie Holiday en de licht erotisch getinte van Bessie Smith. En gloednieuwe liedjes, gecomponeerd door Seriese en van Ligten zelf gaan in première, op poëzie van onder meer Carolyn Beard Whitlow.

Tijdens haar lange carrière als uitvoerend kunstenaar bespeelde zangeres Astrid Seriese alle Nederlandse podia. Variërend van de jazzclub in Sneek met het Nedly Elstak Kwintet tot cultuurtempel Carré en het Concertgebouw Amsterdam met muziek van Louis Andriessen. 
Gitarist en componist Van Ligten begon zijn loopbaan op 21-jarige leeftijd in The Dizzy Man’s Band, en speelde met Barry Hay, Herman Brood, George Kooymans, Jan Akkerman, Chris Hinze, The Alessi Brothers – te veel om op te noemen. Hij is beïnvloed door de muziek van (onder vele anderen) Jeff Beck, Ry Cooder, Jackson Browne, Paco de Lucia, The Band en, natuurlijk, The Stones, The Beatles en The Small Faces.

Toegang €15; Vrienden van het Vredeskerkje €12,50
Kaarten reserveren: kaartverkoop@kunstgetij.nl of 06 50584308. 
Kaarten vanaf 2 augustus ook te koop bij de Eerste Bergensche Boekhandel en aan de zaal zolang de voorraad strekt.
De kerk is open vanaf 19.30 uur.

 

login 

  Presentatie54                    face nieuw                     Anbi

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button