Zondag 17 februari, 15.00 uur
Wouter Bekkering Quintet & Gastzangeres Helen Botman
 
Botman en bekkering
 Het Wouter Bekkering Quintet is een jazz-formatie met een brede muzikale interesse en een open oor voor hedendaagse muziek, waarbij het plezier in muziek maken altijd voorop staat. Het repertoire bestaat voor een deel uit jazz-standards maar de groep heeft de muzikale grenzen verruimd richting soul-jazz, latin en funk. Een groeiend deel van de nummers wordt door de bandleden zelf geschreven. Saxofonist Wouter Bekkering ( tenor- en sopraansax ) speelde in diverse jazzformaties en bigbands. Hij had les van Dolf Pleiter en Barend Middelhof. Bassist Frans Groen studeerde contrabas en gitaar aan het conservatorium te Amsterdam en ontwikkelde zich tot een veelzijdig muzikant.Gitarist Charl Kruijer studeerde aan het conservatorium te Alkmaar en volgde daarnaast nog lessen bij gitarist Anton Goudsmit. Hij is vooral actief in de popmuziek. Drummer Bert Schipper studeerde eveneens aan het conservatorium te Alkmaar en speelt in diverse formaties. Het collectief werkt bij veel optredens samen met toetsenist Sander van Wonderen, die de Fender Rhodes piano en de Wurlitzer bespeelt. Het kenmerkende funky/soul- geluid van deze instrumenten is een bijzondere toevoeging aan het geluid van de groep.

Een ander kenmerk van de band is dat de leden telkens een andere zangeres of zanger uitnodigen om samen mee op te treden. Voor dit concert kozen zij voor zangeres Helen Botman.

De in Noord-Holland populaire Botman studeerde in 1998 af aan het conservatorium en maakte daarna naam als zangeres van de groep La Luna, als singer/songwriter en sinds 2013 met haar solo programma’s ‘Vleugelvrouw ‘ en ‘I sing‘. Helen zal met het WBQ een aantal composities zingen van haar favoriete zangeressen, zoals Norah Jones en Joni Mitchell.

Toegang €15; Vrienden van het Vredeskerkje €12,50
Reserveren en info: kaartverkoop@kunstgetij.nl of  06 50584308. 
Kaarten vanaf 1 februari 2019 ook in de winkel van de Eerste Bergensche Boekhandel en half uur voor aanvang concert aan de zaal zolang de voorraad strekt.

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button