Zondag 25 februari, 16.00 uur
Verhaal en een Lied, 'Stilte'
Over de lotgevallen van een Syrische gevangene in de vorige eeuw.
Op basis van het Amnestydossier van Faraj Bayrakdar.
Met liederen van Leen Koning en muziek van Claude Debussy.

stilte gtroot

De laatste vertelling in de serie ‘Verhaal & een Lied’ van deze winter, is gebaseerd op de gedichten en de ervaringen van een Syrische gevangene: Faraj Bayrakdar. Het verhaal speelt zich af in de vorige eeuw, maar heeft aan actualiteit niets ingeboet. Het wordt  verteld door Wim van Bokhorst en Ellen Verburgt, verweven met muziek van Leen Koning en Claude Debussy.

Faraj Bayrakdar was journalist en is dichter. Hij zat 14 jaar vast als politiek gevangene in een Syrische gevangenis en kwam vrij dankzij de inspanningen van Amnesty. Het verhaal ‘Stilte’ is gebaseerd op de rapporten van Amnesty en geïnspireerd door de gedichten die Bayrakdar schreef. Een verhaal over uitzichtloosheid, de impact die het heeft als je je vrijheid verliest en het belang van aandacht vanuit de buitenwereld.
De liederen die Wim zingt zijn teksten van de Franse dichter Paul Verlaine op wonderschone wijze op muziek gezet door de Alkmaarse componist Leen Koning. Ellen begeleidt hem op piano en combineert dat met twee stukken van Debussy.

De kerk is open vanaf 15.30 uur.
Vrij entree
Na afloop open schaal collecte, u betaalt wat u het waard vond.

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button