Januari  2018                                                                                             

 

Zondag 21 januari, 15.00 uur

Jazz-zangeres Susana Raya & Friends

susan raya luxemburgo 1Jazz-zangeres en gitariste Susana Raya met ‘special guests’ uit de States: Clifford Carter (piano) en
Ira Coleman (contrabas)


Een buitenkans voor de inwoners van Kennemerland en omstreken: Susana Raya en de uit de States overgevlogen pianist Clifford Carter en bassist Ira Coleman verzorgen eenmalig een optreden in het Vredeskerkje in Bergen aan Zee. De uit Spanje afkomstige, in Amsterdam woonachtige Susana Raya wordt door jazzhistoricus Ted Gioia 'de Andalusische Eva Cassidy' genoemd. Ze heeft de afgelopen jaren een stijl ontwikkeld waarin stem en gitaar synchroon lijken te ademen. Susana is klassiek- en jazz-geschoold gitariste en jazz-zangeres, die haar songwriter-spirit een jazzfeel en een vleugje Spaanse roots meegeeft. Haar samenwerking met de legendarische jazzbassist Steve Swallow heeft de deur geopend naar de opnames van haar in 2016 verschenen album Wind Rose, met onder anderen Clifford Carter en Ira Coleman. Producer Gary Burke zei over Raya: 'Ze kan zingen, ze kan spelen en ze kan schrijven. A 'triple threat', zoals we dat hier in de States zeggen.'

Toegang  €15 ; Vrienden van het  Vredeskerkje €12,50
Kaarten reserveren: kaartverkoop@kunstgetij.nl of 06 50584308
Kaarten ook aan de zaal. De kerk is geopend vanaf 14.30 uur.

 

 ———————————————

 

Zondag 28 januari 16.00 uur

Verhaal en een Lied, 'Sneeuwgans'
Over eenzaamheid en een wonderlijke vriendschap.
Vrij naar ‘De Sneeuwgans’ van Paul Gallico.
Met creatieve inbreng en getoonzette poezië van Theo Olthuis.

Sneeuwgans groot

 ‘Sneeuwgans’ vertelt het verhaal van een eenzame man op de rand van de Britse zuidoostkust, kort voor de Tweede Wereldoorlog uitbreekt.Zijn liefde voor afzondering en vogels brengt hem ongewild in contact met een klein meisje en een gewonde sneeuwgans. Een verhaal over eenzaamheid en een wonderlijke vriendschap. Een muzikale vertelling door Ellen Verburgt en Wim van Bokhorst. In creatieve samenwerking met dichter/schrijver Theo Olthuis, waarbij een aantal van zijn gedichten muzikaal wordt vertolkt.  

De kerk is open vanaf 15.30 uur.
Vrij entree
.
Na afloop open schaal collecte, u betaalt wat u het waard vond.

 

 

Februari  2018                                                                                           

 

Zondag 18 februari , 15.00 uur

Dark Rosie

dark rosie 03

In een tuinhuis in Bakkum schept de Noord-Hollandse groep Dark Rosie akoestische muziek met accordeon, zang, mandoline, gitaar, steelguitar en contrabas. De liedjes kunnen teder en weemoedig zijn, zonnig of juist heel wild. Ze verhalen over het leven in vele klankkleuren. Soms met een klassieke opmaat, dan weer met een Cubaanse cadans of een uithaal van de blues. Edith Piaf komt voorbij, en Astor Piazolla, de man van de Argentijnse tango, geeft een knipoog.

Over hun cd ‘Dream on’: ‘Weemoedige, bespiegelende muziek. Om op andere momenten los te breken in complete gekte. Het nummer 'Dream on' raast - anders dan de titel doet vermoeden - als een koortsdroom aan je voorbij. En in het aardse 'From pillar to post' heeft Miranda nog een rekening te vereffenen met een plaatselijke ambtenaar. Maar het gaat ook over liefde natuurlijk, en de dood. Over jong zijn en oud worden. Dat allemaal vervat in liedjes die de ene keer in het Nederlands en dan weer in het Engels gezongen zijn’.

Dark Rosie bestaat uit de Bakkumse Miranda Zuurbier (zang, accordeon, melodica), de Haarlemmer Vincent Lamers (contrabas), Alkmaarder Mark Minnema (gitaar, steelguitar, mandoline) en de Amsterdamse gitarist Michel de Wit.

Toegang  €12,50 
Kaarten reserveren: kaartverkoop@kunstgetij.nl of 06 50584308
Kaarten ook aan de zaal. De kerk is geopend vanaf 14.30 uur.

 

———————————————

 

Zondag 25 februari, 16.00 uur
Verhaal en een Lied, 'Stilte'
Over de lotgevallen van een Syrische gevangene in de vorige eeuw.
Op basis van het Amnestydossier van Faraj Bayrakdar.
Met liederen van Leen Koning en muziek van Claude Debussy.

stilte gtroot

De laatste vertelling in de serie ‘Verhaal & een Lied’ van deze winter, is gebaseerd op de gedichten en de ervaringen van een Syrische gevangene: Faraj Bayrakdar. Het verhaal speelt zich af in de vorige eeuw, maar heeft aan actualiteit niets ingeboet. Het wordt  verteld door Wim van Bokhorst en Ellen Verburgt, verweven met muziek van Leen Koning en Claude Debussy.

text-align: justify;"Faraj Bayrakdar was journalist en is dichter. Hij zat 14 jaar vast als politiek gevangene in een Syrische gevangenis en kwam vrij dankzij de inspanningen van Amnesty. Het verhaal ‘Stilte’ is gebaseerd op de rapporten van Amnesty en geïnspireerd door de gedichten die Bayrakdar schreef. Een verhaal over uitzichtloosheid, de impact die het heeft als je je vrijheid verliest en het belang van aandacht vanuit de buitenwereld.
De liederen die Wim zingt zijn teksten van de Franse dichter Paul Verlaine op wonderschone wijze op muziek gezet door de Alkmaarse componist Leen Koning. Ellen begeleidt hem op piano en combineert dat met twee stukken van Debussy.

De kerk is open vanaf 15.30 uur.
Vrij entree
Na afloop open schaal collecte, u betaalt wat u het waard vond.

 

 

Maart  2018                                                                                          

 

Donderdag 8 maart, 20.00 uur

A Song Journey III - Love & Loss

SongJourney3Een muzikale reis door de Amerikaanse muziekgeschiedenis

Na de succesvolle eerste twee versies van A Song Journey, een muzikale reis door de Amerikaanse muziekgeschiedenis, vervolgt presentator, schrijver, DJ en 'eminence grise van de popjournalistiek' Jan Donkers zijn reis door Noord-Amerika, samen met zijn kompanen Edo Donkers, Abel de Lange en Louis Ter Burg.

In A Song Journey III, 'Love & Loss’, staat Donkers wederom aan het roer en neemt je met zijn innemende stem mee over de ijzeren weg en langs grote rivieren door de ‘heartlands van de Americana’. De route die de mannen volgen is vol nieuwe verrassingen: geografisch, muzikaal en literair. In deze sterke formule is opnieuw ruimte voor de vele verschijningsvormen van de Amerikaanse rootsmuziek.
'A Song Journey' heeft het afgelopen seizoen met groot succes in de kleine en grote zalen gespeeld en daarmee zijn aantrekkingskracht bewezen. All aboard!

Abel de Langeakoestische en elektrische gitaren, lapsteel, mandoline en zang;
Jan Donkers: verhalen ; Louis ter Burg: techniek, beelden, snaarinstrumenten, percussie; Edo Donkers: gitaar, mondharmonica en zang

A Song Journey is de ultieme roadtrip door de heartlands van de Americana’ (Roel Bentz van den Berg - VPRO 
‘Donkers, Donkers, de Lange en Ter Burg geven de Amerikaanse muziekgeschiedenis in theatershow A Song Journey kleur. Door het land beter te begrijpen wordt de muziek ook interessanter’ (OOR)

Toegang  €15,00 
Kaarten reserveren: kaartverkoop@kunstgetij.nl of  06 50584308
Kaarten ook aan de zaal. De kerk is geopend vanaf 19.30 uur.

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button