HUIDIGE PROGRAMMA
                      Mede mogelijk gemaakt door
 
Kunstgetij logo 001
 
 
 
 
 
 
 
Donderdag 18 april, 20.00 uur
Chris Hinze,'Tibet: On the Roof of the World' - Multi Media Solo Concert
 
Laatste kans: in het Vredeskerkje eindigt de Concerttour over Tibet, volgend seizoen begint Chris Hinze aan de serie ‘Incredible India’.

Al ruim veertig jaar communiceert fluitist Chris Hinze muzikaal met vreemde culturen en gaat hij, gewapend met professionele audio- en video- opnameapparatuur op pad, deze keer naar Tibet.

De combinatie van adembenemende reisimpressies (getoond op groot scherm) en live muziek is voor het publiek telkens weer een betoverende ervaring, getuige de volle zalen bij vorige multimediaconcerten in binnen- en buitenland.

Hinze zorgt met zijn dwarsfluit voor een boeiend schouwspel door te improviseren op wat hij en het publiek zien op zijn op locatie gemaakte video’s, ondersteund door orkestbanden van zijn cd’s en nieuw materiaal. ‘Tibet – On the Roof of the World’ neemt de toeschouwer mee naar de fascinerende wereld van de Tibetanen: hun gemeenschappen, religies en muziek, te midden van de alles overweldigende natuur. Een belevenis voor iedereen, en in het bijzonder voor Tibet-liefhebbers, reisfanaten, boeddhisten, muziekliefhebbers en natuurlijk fans van Chris Hinze.

Toegang €15; Vrienden van het Vredeskerkje €12,50

Reserveren en info:
kaartverkoop@kunstgetij.nl  of  06 50584308.
Kaarten vanaf 1 april ook in de winkel van de Eerste Bergensche Boekhandel en half uur voor aanvang concert aan de zaal zolang de voorraad strekt.
 
 
 
 
 

 

Zaterdag 4 mei, 16.00 uur
Niki Jacobs zingt Mauthausen Cyclus

niki jacobs 07Op deze herdenkingsdag zal Niki Jacobs de liederen van Theodorakis'  Mauthausen Cyclus vertolken. Vorig jaar op 4 mei in het Vredeskerkje maakte zij grote indruk met de paar liederen die zij toen zong. Nu zal zij de gehele cyclus zingen. Ze begeleidt zichzelf op gitaar en wordt muzikaal ondersteund door Emile Visser op cello en Jan Pieter Cramer van den Boogaart op accordeon.

Mikis Theodorakis (1925) is een belangrijke Griekse componist uit de twintigste eeuw. Hij was verzetsstrijder tijdens de Tweede Wereldoorlog en toen Griekenland een fascistisch regime had. Een verblijf in een concentratiekamp werd omgezet in ballingschap, dankzij de inspanningen van mensen als Leonard Bernstein, Dmitri Sjostakovitsj, Arthur Miller en Harry Belafonte.
In de jaren zestig zette Theodorakis teksten van Iakovos Kambanellis op muziek. De teksten waren afkomstig uit Kambanellis’ memoires over zijn gevangenschap in het concentratiekamp Mauthausen, tijdens de Tweede Wereldoorlog. De ontroerende en klassiek geworden liederen zijn gezongen door de beroemde Griekse zangeres Maria Farantouri. In Nederland heeft Liesbeth List deze geschiedenis vertolkt, met prachtig vertaalde teksten van Lennaert Nijgh. Nu is dan de beurt aan Niki Jacobs.

Toegang €12,50; Vrienden van het Vredeskerkje €10,00
Reserveren en info: kaartverkoop@kunstgetij.nl  of  06 50584308.
Kaarten vanaf 19 april ook in de winkel van de Eerste Bergensche Boekhandel en half uur voor aanvang concert aan de zaal zolang de voorraad strekt.

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button