HUIDIGE PROGRAMMA
Mede mogelijk gemaakt door
 
Kunstgetij logo 001

 

 Februari 2020                                                                                           

 

 

Zondag 23 februari, 16.00 uur
Sneeuwgans; Verhaal en een lied

Een verhaal naar de gelijknamige novelle van Paul Gallico en tot stand gekomen in creatieve samenwerking met dichter/schrijver Theo Olthuis.
‘Sneeuwgans’ vertelt het verhaal van een eenzame man op de rand van de Britse zuidoostkust, kort voor de Tweede Wereldoorlog uitbreekt.

 

Ellen Wim

 

‘Sneeuwgans’ is één van de meest bekende verhalen van Paul Gallico. Een klassieker. Het vertelt het verhaal over een misvormde man die zich in 1930 terugtrekt in een vuurtoren op de kust van Essex. Hij wil zich alleen nog maar bezig houden met de vogels en met zijn schilderijen. Op een dag wordt zijn rustige ritme in de prachtige uitgestrektheid van het Grote Moeras onderbroken door een klein meisje met een gewonde sneeuwgans. Er ontstaat een wonderlijke vriendschap tussen die twee, waar de naderende oorlog zijn schaduw over werpt.

Bijzonder is dat Ellen en Wim bij deze muzikale vertelling hebben samengewerkt met Theo Olthuis. Theo heeft z’n expertise ingezet bij het schrijven van de teksten en bij de regie, maar hij heeft ook twee van zijn gedichten bewerkt voor het verhaal. Die zijn vervolgens door Ellen op muziek gezet. Daarbij heeft Theo gekozen voor muziek van Erik Satie, die door Ellen op piano in het verhaal worden verweven. Kortom een bijzonder editie in de serie ‘Verhaal & Lied.

Aanvang om 16 uur. Vanaf kwart voor vier is de deur open en de vertelling duurt rond de drie kwartier. De toegang is vrij met een schaal bij de deur voor wat het u waard was.
Als u op de hoogte wilt blijven kunt u een mailtje sturen naar  
contact@wimvanbokhorst.nl  of informatie vragen via telefoonnummer 072-564 98 47

 

 Maart 2020                                                                                               

 

 Zondag 1 maart, 15.00 uur
Julika Marijn speelt Etty Hillesum - 'Dat onverwoestbare in mij'

banner

 Een try-out versie

Vijfenzeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog is het gedachtegoed van Etty Hillesum (1914-1943) nog altijd actueel. Haar indrukwekkende dagboeken en brieven zijn genadeloos eerlijk, poëtisch en vol zelfspot en spreken wereldwijd tot de verbeelding. Meer dan ooit vinden nieuwe generaties inspiratie in Etty’s zoektocht naar zichzelf en haar plek in een ontwrichte wereld. In Etty Hillesum, dat onverwoestbare in mij wekt Julika Marijn de schrijfster tot leven. Dat deed ze al eerder in de veelgeprezen voorstelling In duizend zoete armen. Bij herlezing van Hillesum’s werk werd Marijn opnieuw geraakt door de manier waarop Etty omgaat met lijden en hoe zij ondanks alles de schoonheid van het leven blijft zien. Met een hernieuwde blik richt Julika spelend en zingend een ontroerend monument op voor een krachtige vrouw die zelfs in de diepste duisternis een licht zag branden.

Idee, spel, zang, script Julika Marijn

Regie Diederik van Vleuten

Teksten Julika Marijn, Etty Hillesum en Rainer Maria Rilke

Een initiatief van Stichting 'In de Voetsporen Van'

julikamarijn.nl

Toegang € 12,50
Het kerkje is open vanaf 14.30 uur
Kaarten reserveren en info: kaartverkoop@kunstgetij.nl of bel 06 50584308
Kaarten ook te koop in de winkel van de Eerste Bergensche Boekhandel te Bergen vanaf 11 februari.

 

 April 2020                                                                                                 

 

Donderdag 16 april, 20.00 uur
Ireland in tunes and songs

banner ireland in tunes and songs

 
De Amerikanen Adam Agee en Jon Sousa en de Nederlandse folkzangeres Margot Merah (van het duo The Lasses) vertolken het muzikale erfgoed van Ierland. De stemmen en instrumenten vertellen de verhalen en verklanken de aanstekelijke melodieën van het Eiland van Smaragd. Agee en Sousa komen uit Colorado maar vonden hun basis in the Auld Country, waar ze vanuit het west-Ierse Clare hun muziek verspreiden. Margot Merah is de helft van het prachtige Nederlandse folkduo The Lasses. Ze ontmoetten elkaar vorig jaar op de Folk Alliance in Canada en daar is deze tournee een gevolg van. Kijk op margotmerah.nl of adamageejonsousa.com en stel je in op een heerlijke avond folk.

Margot Merah zang, gitaar, bodhran

Jon Sousazang, gitaar, banjo

Adam Agee zang, viool

Kaarten € 15,- (Vrienden Vredeskerkje € 12,50)
Reserveren en info kaartverkoop@kunstgetij.nl of bel 06 50584308
Het kerkje is geopend vanaf 19.30 uur.

 ——————————

 

Donderdag 23 april, 20.00 uur
'Poëzie is mijn adem' - Remco Campert door theatergroep Flint

banner remco campert

Theatergroep Flint presenteert nieuw muziektheater rond het werk van Remco Campert onder de werktitel: ‘Poëzie is mijn adem’.
Twee muzikanten, twee acteurs, geweldige teksten en muziek die springt van volks naar jazz. Zie hier de ingrediënten van ‘Poëzie is mijn adem’ waarmee Flint een standbeeld onthult voor het bijzondere werk van Campert.
Uiteenlopende muziekinstrumenten, o.a. piano, trompet, accordeon, xylofoon, slagwerk en bastrompet strelen, dan wel geselen uw oren. Van tedere liefdespoëzie tot snijdend en geëngageerd commentaar op het hedendaagse menselijk tekort. Van korte humoristische verhalen tot vermakelijke fabels.

Bezetting:

Felix Strategier | samenstelling, spel, zang en accordeon
Wim Meuwissen | spel en zang
Mark Nieuwenhuis | composities, trompet, samples en beats
Frank van Bommel | composities, piano en divers slagwerk

Speciale dank aan: Remco Campert, Frederique van Rijn zijn kleindochter en Mirjam van Hengel schrijfster van “Een knipperend ogenblik”, portret van Remco Campert

Kaarten € 15,-  (Vrienden Vredeskerkje € 12,50)
Reserveren en info kaartverkoop@kunstgetij.nl  of bel 06 50584308
Het kerkje is geopend vanaf 19.30 uur.

 

 Mei 2020                                                                                                    

 

Maandag 4 mei, 16.30 uur
Niki Jacobs en ensemble - Liederen in het Jiddisch
als herdenking en als viering van schoonheid

Niki J. banner

In het Jiddisch, de taal van de Europese Joden, zingt Niki Jacobs de gehele Mauthausencyclus, op muziek van Mikis Theodorakis. Een indringend werk met het beroemde Hooglied als een ontroerend baken. Jacobs omlijst de cyclus met werk van Joodse componisten in de periode van 1890 tot nu. Van componisten die naar Amerika vertrokken en daar van grote betekenis werden voor de Amerikaanse muziekontwikkeling en van componisten die in Europa bleven. Natuurlijk ook werk van Paul Simon en Leonard Cohen. ‘75 jaar vrijheid’, zo noemt Jacobs haar programma, om natuurlijk te herdenken, maar ook om te vieren en te bezingen hoe wonderschoon en krachtig de Joodse cultuur en de Jiddische taal waren en zijn. Het is een concert uit één stuk, zonder pauze, met mogelijkheid tot ontmoeting na afloop.

Niki Jacobs - zang, gitaar
Ro Krauss - altviool
Ruud Breulstrompet
Emile Visser - cello, zang
Peter van Os - accordeon, zang

 

Kaarten € 15,- (Vrienden Vredeskerkje € 12,50)
Reserveren en info kaartverkoop@kunstgetij.nl of bel 06 50584308
het kerkje is geopend vanaf 16.00 uur

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button