HUIDIGE PROGRAMMA
Mede mogelijk gemaakt door
 
Kunstgetij logo 001

 

 

 

 Januari 2020                                                                                             

  

Vrijdag 24 januari, 20.00 uur
Recorder Quartet Amsterdam ‘Brisk’ en stersopraan Amaryllis Dieltiens

Brisk banner

 

Sopraan Amaryllis Dieltiens heeft grote affiniteit met oude muziek. Het avontuurlijke blokfluitkwartet ‘Brisk’ maakte samen met haar een programma met 16de- en 17de-eeuwse liederen voor zang en instrumenten: Engelse consort songs van Bennet en Nicholson, Italiaanse frottole en madrigalen van Marenzio en Tromboncino, Franse chansons van Clemens en de Sermisy en een Duits lied van Hassler.

Verlangen, geluk, verdriet, jaloezie en afscheid komen allemaal voorbij. ‘Brisk’ bewerkt een folk song van Britten: ‘Love is handsome, love is kind’, maar liefde kan verdampen als de ochtenddauw. De dageraad is ook een beeld voor de geliefde in ‘Ochtendbede’ van Max Knigge, geïnspireerd op een sonnet van Jacques Perk. Hans Koolmees schreef speciaal voor dit programma liederen op teksten van de middeleeuwse mystica Hadewijch en van de moderne Vlaamse dichter Eva Cox. Poëzie uit verschillende tijden over een tijdloos thema. Want hoe verschillend al deze werelden ook lijken, het gaat altijd weer over de liefde.

Recorder Quartet Amsterdam 'Brisk'
Het energieke Recorder Quartet Amsterdam ‘Brisk’ heeft een enorme verzameling blokfluiten die door bouwers uit de hele wereld speciaal voor hen gemaakt zijn. Een concert van dit ensemble is dan ook spectaculair om naar te kijken. ‘Brisk’ is met oude en nieuwe muziek op meer dan tien cd’s te beluisteren, met bewerkingen van oud repertoire en met speciaal voor het ensemble gecomponeerd werk. Onverwachte muzikale combinaties en een vleugje humor creëren nieuwe luisterervaringen. De pers prees het spelplezier en de virtuositeit van het ensemble.

De musici van Brisk: Susanna Borsch, Alide Verheij, Marjan Banis en Bert Honig.

Toegang €15,-  Vrienden van het Vredeskerkje €12,50
Reserveren: kaartverkoop@kunstgetij.nl of  06 50584308
Kaarten ook te koop voor aanvang in de kerk zolang er voorraad is.
De kerk is open vanaf 19.30 uur.

 

——————————

 

Zondag 26 januari, 16.00 uur
Wildeman: Verhaal en een lied

Een muzikale, verhalende zoektocht van 3 mannen, waarvan één vrouw, naar de man in ons allen. Vrij naar Robert Bly en naar het sprookje IJzerhans van Grimm.
Muziek van Mike Oldfield, Dire Straits en Robert Long vertolkt door André van Rijswijck op gitaar, Ellen Verburgt op piano en Wim van Bokhorst met vertelling en zang.

banner Wildeman

Ontoegankelijke wouden, diepe poelen en gouden ervaringen, waarvan de sleutel onder het kussen van de moeder ligt. Het oerverhaal stamt al van voor de tijd van Freud en zelfs voor Christus. Oude mythologische motieven die door Robert Bly boven water zijn gehaald. Ellen, André en Wim ondernemen een prozaïsche en muzikale zoektocht door de wouden rond twee paleizen. Een verhaal over mannen en rituelen. Wie is de man in deze tijd, waar is zijn wildheid en wat moeten we met de zachtman, de macho en de metroman. Wat zegt ons de hunkering naar een sterke man als leider in steeds meer landen en wat de richtingloosheid van jonge mannen in het nu. Welke rol spelen oudere mannen van onze tijd in de inwijding, de initiatie van jonge mannen.
In de vertelling en de filosofische beschouwingen is een eclectische collectie van muziek verweven. Met bewerkingen van Tubular Bells en Private Investigations tot de prikkelende liedteksten van Robert Long.

Aanvang 16 uur. Vanaf kwart voor vier is de deur open en de vertelling duurt rond de drie kwartier. De toegang is vrij met een schaal bij de deur voor wat het u waard was.
Als u op de hoogte wilt blijven kunt u een mailtje sturen naar contact@wimvanbokhorst.nl of informatie vragen via telefoonnummer 072-564 98 47.

 

 Februari 2020                                                                                           

 

 

Zondag 23 februari, 16.00 uur
Sneeuwgans; Verhaal en een lied

Een verhaal naar de gelijknamige novelle van Paul Gallico en tot stand gekomen in creatieve samenwerking met dichter/schrijver Theo Olthuis.
‘Sneeuwgans’ vertelt het verhaal van een eenzame man op de rand van de Britse zuidoostkust, kort voor de Tweede Wereldoorlog uitbreekt.

 

Ellen Wim

 

‘Sneeuwgans’ is één van de meest bekende verhalen van Paul Gallico. Een klassieker. Het vertelt het verhaal over een misvormde man die zich in 1930 terugtrekt in een vuurtoren op de kust van Essex. Hij wil zich alleen nog maar bezig houden met de vogels en met zijn schilderijen. Op een dag wordt zijn rustige ritme in de prachtige uitgestrektheid van het Grote Moeras onderbroken door een klein meisje met een gewonde sneeuwgans. Er ontstaat een wonderlijke vriendschap tussen die twee, waar de naderende oorlog zijn schaduw over werpt.

Bijzonder is dat Ellen en Wim bij deze muzikale vertelling hebben samengewerkt met Theo Olthuis. Theo heeft z’n expertise ingezet bij het schrijven van de teksten en bij de regie, maar hij heeft ook twee van zijn gedichten bewerkt voor het verhaal. Die zijn vervolgens door Ellen op muziek gezet. Daarbij heeft Theo gekozen voor muziek van Erik Satie, die door Ellen op piano in het verhaal worden verweven. Kortom een bijzonder editie in de serie ‘Verhaal & Lied.

Aanvang om 16 uur. Vanaf kwart voor vier is de deur open en de vertelling duurt rond de drie kwartier. De toegang is vrij met een schaal bij de deur voor wat het u waard was.
Als u op de hoogte wilt blijven kunt u een mailtje sturen naar  
contact@wimvanbokhorst.nl  of informatie vragen via telefoonnummer 072-564 98 47

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button