Eric Vaarzon Morel en MORÈL

Donderdag 13 juli, 20.00 uur

Een mix van flamenco en muziek van een jongere generatie, maar net als flamenco met passie en weemoed, gebracht door Nederlands beroemdste flamencogitarist Eric Vaarzon Morel samen met de jonge singer-songwriter MORÈL. Zij touren sinds twee jaar langs de Nederlandse theaterzalen en concertpodia. In hun programma vertolken zij onder andere veel teksten van Federico García Lorca en andere zuidelijke dichters, gezongen en gesproken, en eigen songs van Morèl

Over Eric Vaarzon Morel:
Begin jaren tachtig kwam een Hollandse jongen in het diepste Zuiden van Spanje aan. In het verblindende licht van Andalusië vond hij langs gortdroge paden zijn weg. De stegen en cafés van Sevilla werden zijn thuis, de flamenco zijn taal. Eenmaal terug zag hij de pracht van de bevroren rietkragen aan de Hollandse horizon en wist: ik ben een waterdrager. Ik zal de kurkeiken op de Andalusische vlakte met mijn gitaarmuziek besprenkelen, de jasmijnbomen laten bloeien en de Spaanse warmte mee terug nemen naar mijn land onder de zee.

HP De Tijd: “zijn instrument lijkt bespannen met de snaren van zijn ziel; altijd trouw aan zichzelf gebleven ontroeren zijn energie, eigenzinnige invoelendheid en muzikale schilderingen zijn publiek steeds weer”

Over MORÈL:
MORÈL is singer/songwriter en heeft een eigenzinnige pop-zangstijl ontwikkeld met Spaanse en Oosterse tinten. Zij studeert aan Codarts Rotterdam conservatorium en staat inmiddels met haar eigen band op podia als Rotown en Walhalla en laats zelfs in de Oude Luxor met het voltallige Codarts orkest. Ze werkt aan haar eerste EP die eind dit jaar zal verschijnen.

Entree: € 16,50 inclusief drankje. Vrienden Vredeskerkje € 14,00 inclusief drankje.
Kaarten:

 


Bij grote voorkeur reserveren en betalen via de bovenstaande knop. U ontvangt een e-mail als betalingsbewijs.U kunt eventueel ook telefonisch of per e-mail bestellen en het bedrag handmatig overmaken. NB: een reservering zonder betaling blijft 2 dagen geldig. Klik HIER voor deze gegevens.

Tevens kaartverkoop aan de zaal, vanaf een half uur voor aanvang (tenzij uitverkocht).