In de Schaduw van het Achterhuis

Woensdag 4 mei, 16.00 uur

Voorstelling in het kader van de 75+2 jarige viering van de bevrijding van Bergen aan Zee, samen met stichting Vrienden van het Vredeskerkje.

In de Schaduw van het Achterhuis is een muzikale voorstelling die een persoonlijk familieverhaal vóór, in en na de oorlog vertelt, over hoe gewone mensen in uitzonderlijke omstandigheden kwamen. Ook 75 jaar later kennen weinigen deze geschiedenis, die zich afspeelde nabij het wereldberoemde Achterhuis.

De grootouders van violiste Sandra Kox raken bevriend met de ouders van Anne Frank, Otto en Edith Frank en met Miep en Jan Gies, de helpers van de onderduikers in het Achterhuis uit de Rivierenbuurt in Amsterdam. Passages in het dagboek van Anne verhalen over de geboorte van Sandra’s moeder, over haar opa maar ook de hond van de familie komt in beeld. Vooral gaat het verhaal over het leven van mensen dat, ondanks de verschrikkingen van de oorlog, toch gewoon doorging en over hoe te overleven.

Dramaturge Marianne van Vliet regisseerde de voorstelling op basis van het dagboek van Miep Gies, gesprekken met en herinneringen van de betrokkenen en fragmenten uit het dagboek van Anne Frank. Hendrik-Jan Bosma is verantwoordelijk voor de muzikale vormgeving en arrangementen, waarbij hij aansluit op de sfeer van de tekst: wrang, soms hoopvol, dan weer verstild, maar ook licht.

Elise Keep, zang
Carien van Opstal, verteller
Sandra Kox, viool
Evelien Dubbeldam, cello
Hendrik-Jan Bosma, piano
Marianne van Vliet, teksten en regie

Toegang €10,-
Reserveren via kaartverkoop@kunstgetij.nl en/of 06 505 843 08