Kom zijn liefste, 1 mei 2024

Woensdag 1 mei, 20.00 uur

Op 1 mei vieren we de Dag van de Arbeid, traditioneel een socialistische feestdag – met het Feest der Poëzie blazen we die nieuw leven in. In Bergen aan Zee schreef de dichter Herman Gorter (1864-1927) zijn socialistische epos ‘Pan’, maar hij is meer bekend als de dichter van ‘Mei’ (‘Een nieuwe lente en een nieuw geluid…’). Gorter had een bijzonder leven en maakte, zo durven we bij het Feest der Poëzie wel te zeggen, de mooiste gedichten uit de Nederlandse literatuur.

Voordrachtskunstenaar Simon Mulder brengt de gedichten van de lyrische, experimentele classicus, dichter en socialist Gorter  en vertelt het verhaal van zijn leven.
Uitgeverij HetMoet presenteert ‘Een rood lied zingt er’, een in boekdruk uitgebrachte en handgebondenbloemlezing uit Gorters dichtwerk.
Klassiek liedduo Saskia de Man en Daan van de Velde brengt bijzondere en nauwelijks uitgevoerde liederen op teksten van Gorter, inclusief een geheel nieuw voor deze voorstelling geschreven lied en een socialistisch strijdlied op een tekst van Gorter. Verder brengen zij de enige filmbeelden van Gorter van filminstituut Eye en twee door het collectief verfilmde gedichten.

Entree €15,- inclusief glas rode wijn (of een ander drankje…)
Kaarten:


Bij grote voorkeur reserveren en betalen via de bovenstaande knop. U ontvangt een e-mail als betalingsbewijs. U kunt eventueel ook telefonisch of per e-mail bestellen en het bedrag handmatig overmaken. NB: een reservering zonder betaling blijft 2 dagen geldig. Klik HIER voor deze gegevens.
Tevens kaartverkoop aan de zaal, vanaf een half uur voor aanvang (tenzij uitverkocht).

Dit is een activiteit van Feest der Poëzie. Kunstgetij verzorgt hiervoor de kaartverkoop en beveelt dit evenement van harte aan.