Kunst10daagse Bergen 2023

Van 20 t/m 29 oktober

De jaarlijkse grootscheepse manifestatie vindt dit jaar plaats van 20 tot en met 29 oktober.
In het Vredeskerkje exposeren drie vrouwelijke kunstenaars: Carla Dubbink
Vera Schoone en Emmy Buys.
Feestelijke opening is zaterdag 21 oktober om 15.00 uur, maar u bent al eerder welkom.

Carla Dubbink
Carla is goudsmid / edelsmid en all round kunstenaar.
Haar atelier Nubiar maakt sieraden van zilver, goud, diamant, hout, glas, emaille en tal van andere materialen en daarnaast maken zij ook schilderijen, tekeningen en foto’s en vaak ook combinaties daarvan. Het schilderij van het kerkje door Carla Dubbink zal in deze Kunst10Daagse periode bij opbod verkocht worden.

Vera Schoone
Haar werk bestaat uit grafiek, assemblages en objecten en vormen de neerslag van een voortdurende zoektocht naar het verleden.
Structuren, ouderdom, verval, gebroken: het zijn maar een paar woorden die aangeven wat haar inspireert. Ook kunst uit de prehistorie, Afrikaanse kunst, fossielen, tekens en symbolen spelen een belangrijke rol. Vooral de verborgen herinnering die oude voorwerpen voor haar hebben, is essentieel.

Emmy Buys
Vanaf 1990 heeft zij zich in het bijzonder georiënteerd op het gebruik van kleuren en verschillende technieken. Om zich die technieken eigen te maken, heeft zij verschillende cursussen gevolgd.
Haar schilderijen worden vaak door lijnen, kleuren en vrouwenfiguren bepaald. De kleuren worden gevangen in lijnen.
Naast schilderen is haar grote passie beeldhouwen. Het resultaat van haar beeldhouwen, geeft haar een geweldige voldoening. De steensoorten die zij gebruik zijn bleurville, albast, serpentijn en marmer. De scherpe en zachte lijnen vormen een harmonie.Emmy is lid van de Waterlandse Kunstkringen en van de Stichting Kunstcollectief.

De expositie is van 20 t/m 29 oktober dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur