Maghreb Jazz 20 juli 2023

Donderdag 20 juli, 20.00 uur

Maghreb jazz — muzikale cross-over
Klassieke en populaire muziek uit Damascus, Syrië

Shaza Hayekzang
Jan Wouter Oostenrijkkwarttoongitaar
Shaza Hayek is een van de beste vertolkers van het klassiek Arabische genre, ze zingt over verlies, hoop en liefde, waaronder stukken van Fayrouz.
Ze wordt daarbij begeleid door gitarist Jan Wouter Oostenrijk die als geen ander het Arabisch muziekidioom en jazz weet te versmelten, waarbij hij gebruikmaakt van zijn bijzondere door hemzelf ontwikkelde kwarttoongitaren.

Shaza Hayek studeerde Oosterse Klassieke Zang aan het conservatorium van Damascus. Ze treedt regelmatig op in Europa en in Arabische landen. Vijf jaar geleden vluchtte ze met haar gezin uit Syrie naar Nederland. Zowel in haar vaderland als in Nederland kan zij gerekend worden tot een van de beste zangeressen in dit genre. Ze zingt over verlies, hoop en liefde.

Jan Wouter Oostenrijk ontwikkelde vanuit zijn passie voor de Arabische wereld eigen kwarttoongitaren waarmee hij geënt op traditie Midden-Oosterse en Noord-Afrikaanse microtonale klanken smaakvol weet te integreren met jazz, blues en roots.
Afgelopen decennia verwierf hij internationale bekendheid met vernieuwende crossovers als Sharqi Blues and Maghreb Jazz. Op 23 juni verscheen zijn nieuwe album Traveling East in de winkels en digitale platforms.

Entree: € 13,50 inclusief drankje. Vrienden Vredeskerkje € 11,00 inclusief drankje.
Kaarten:

 


Bij grote voorkeur reserveren en betalen via de bovenstaande knop. U ontvangt een e-mail als betalingsbewijs.

U kunt eventueel ook telefonisch of per e-mail bestellen en het bedrag handmatig overmaken. NB: een reservering zonder betaling blijft 2 dagen geldig.
Klik HIER voor deze gegevens.

Tevens kaartverkoop aan de zaal, vanaf een half uur voor aanvang (tenzij uitverkocht).