Orange The World 25 november 2023

Zaterdag 25 november, 17.00 uur

Op 25 november 2023 wordt het Vredeskerkje in Bergen aan Zee in oranje licht gezet. Met het verlichten van dit iconische gebouw wordt aandacht gegeven aan geweld tegen vrouwen. De gemeente Bergen ondersteunt hiermee de campagne Orange the World. Deze campagne vindt in meer dan 100 landen plaats en loopt van de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen op 25 november tot 10 december, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens.

U bent harte welkom bij het moment van de ontsteking van de oranje verlichting op 25 november van 17.00 tot 18.00 uur (inloop vanaf 16.45 uur) in het Vredeskerkje in Bergen aan Zee (Kerkstraat 21).

Programma

Vóór het ontsteken van de verlichting is er een bijenkomst in het Vredeskerkje, waarin het doel van de campagne nogmaals wordt benadrukt. Burgemeester Lars Voskuil zal het welkomstwoord op zich nemen, gevolgd door ervaringsverhalen van een medewerker van de Blijf Groep. Een medewerker van de politie (themahouder huiselijk geweld) is aanwezig om toe te lichten wat je kunt doen als je te maken hebt met geweld en hoe je dit kunt melden bij de politie. Ook wethouder Yvonne Roos-Bakker en kinderburgemeester Tygo Fontijn zijn aanwezig. De burgemeesters zetten aan het eind van de bijeenkomst samen het Vredeskerkje in oranje licht.

Wij hopen u dan te zien zodat we met elkaar kunnen stilstaan en aandacht geven aan het thema: geweld tegen vrouwen.