Reis door het Nederlands

Zondag 23 april, 14.30 uur

Reis door het Nederlands’ (reisdoorhetnederlands.nl) voert je in vijf luistermiddagen mee door het Fries en Stellingwerfs, het Sranantongo en Sarnami, het Arabisch van Tunesië en Irak, Gebarentaal en Spoken Word en eindigt in het Hollands van de Westfriezen, Volendammers en Derpers.

Startpunt van de reis is de ‘Eerste bloemlezing van de Nederlandse poëzie’ 100 gedichten uit het Koninkrijk van 1945 tot nu, samengesteld door Tsead Bruinja. Waarvoor Bruinja de gedichten rijkdom van in Nederland gesproken talen, dialecten en varianten van het Nederlands heeft verkend en samengebracht. Bruinja wordt vergezeld door de Stellingwerfse dichter Johan Veenstra en de muzikant Zea

‘Reis door het Nederlands’ is een coproductie van Vrienden van het Vredeskerkje en Mediaridders en wordt financieel ondersteund door de gemeente Bergen en het Taqa Cultuurfonds. Podcasts naar aanleiding van de serie worden gepubliceerd door Neerlandistiek, online tijdschrift voor taal- en letterkunde en het lokale internetradiostation radio.voorjongnederland.nl. Ook te beluisteren in je favoriete podcast app.

Kaarten €16,50 / € 15,- Vrienden van het Vredeskerkje
Passe-partout vier edities – €60,- (€15,- euro per editie)  
Passe-partout vier edities Vrienden van het Vredeskerkje – €50 (€12,50 per editie)