Sterre Weldring 7 januari 2024

Zondag 7 januari 2024, 15.30 uur

Onder de noemer ‘Victorie on Tour’ treedt Victorie buiten haar muren en heeft het een tour geboekt voor lokaal talent Sterre Weldring. In een straal van zo’n twintig kilometer rondom Alkmaar doet ze een aantal bijzondere locaties aan, uiteenlopend van kleine kerken tot uitzonderlijke zalen. De supportacts zijn net als Sterre veelbelovende regionale artiesten en in samenwerking met de verschillende podia helpt deze tour om lokaal talent op grotere hoogtes te komen.

Binnen een genre dat zich het beste laat omschrijven als ‘melancholische indie-pop’, schrijft Sterre Weldring nummers over de complexe emoties die de liefde en het leven met zich meebrengen. Ze probeert deze emoties te ontwarren, niet alleen om zelf dichter bij de waarheid te komen, maar ook om anderen daarmee troost te bieden. Dit doel bracht haar al tot de finale van de Grote Prijs van Nederland, Popronde en Radio 2. Op 14 oktober verscheen haar tweede EP, ‘Hope & The Aftermath’, die ze tijdens Victorie on Tour live ten gehore zal brengen.
Het voorprogramma wordt verzorgd door Sophie Janna. Zij toerde met haar duo The Lasses de hele wereld over voordat ze haar eigen nummers op het podium durfde te delen. Kwetsbaar, open en innemend bezingt ze hoe het is om een zacht mens te zijn in een betonnen wereld. Haar eerste EP met eigen werk, Wide World verscheen eind 2021.

Entree € 12,50 (excl. boekingskosten à € 0,26); aan de zaal € 14,00

Voor kaarten via Podium Victorie: