Kerstdienst zondag 25 december 2022

Kerst in het Vredeskerkje: ‘onbewust een engel’

Op het plein van het Vaticaan staat sinds een paar jaar een sculptuur uit 2019 van de Canadese kuntenaar Timothy Schmalz, getiteld: ‘Angels Unawares’. Het kunstwerk bestaat uit een te kleine boot vol mensen, die je op het eerste gezicht meteen associeert met vluchtelingen. Bij nadere bestudering herken je echter vanzelf een persoon die op jou lijkt. ‘We zijn in dit leven allemaal op reis, net als Jozef en Maria.’ De komst van het Christuskind kind kan daarom ook in ons leven een nieuwe dimensie geven aan Kerst 2022.

We hadden geweldige muzikale gasten: Marianne Selleger en dochter Vita Hooglandt (zang, zie foto) kwamen samen met echtgenoot en vader Dirk Hooglandt (saxofoon). Het orgel werd bespeeld door Pieter Rynja. Voorganger was dominee Engele Wijnsma.

Zondag 25 december, 1e Kerstdag, Vredeskerkje, 16.00 uur

Zomerdiensten 2022

Elke zomer wordt er een serie van tien zondag-vieringen gehouden in het Vredeskerkje in Bergen aan Zee. Deze zijn op oecumenische leest geschoeid en worden altijd door bijzondere voorgangers geleid. Aanvang 10.30 uur. Zij bereiden Bijbelteksten voor; dit jaar was het thema “Oorlog en Vrede”.

Onderaan deze pagina vindt u de streamlinks voor de kerkdiensten vanuit de Ruïnekerk in Bergen.